Печать

Донецька залізниця готується до літніх пасажирських перевезень

29.05.2014
На літній період Донецька залізниця сформувала 13 пар пасажирських поїздів дальнього сполучення.

З метою забезпечення літніх пасажирських перевезень для укомплектування повних схем пасажирських поїздів Донецька залізниця підготувала 514 пасажирських вагонів, 203 з них обладнані системами кондиціонування повітря.

Пасажирська та інші причетні служби Донецької залізниці виконали всі завдання до підготовки літніх перевезень з ремонту та обладнання рухомого складу. Усі пасажирські вагони укомплектовані переносними та стаціонарними радіостанціями, медичними аптечками, м’яким знімним інвентарем. До літніх перевезень додатково придбано 16380 комплектів постільної білизни для плацкартних і купейних вагонів.

У період літніх пасажирських перевезень для укомплектування поїзних бригад Донецька залізниця планує додатково прийняти на роботу 350 осіб - 320 провідниками і 30 слюсарями в пасажирських депо. З них 196 студентів профільних вузів (181 провідниками і 15 слюсарями).

На Донецькій залізниці обслуговування пасажирів у дальньому та приміському сполученні здійснюють 194 квиткових каси, з них 158 - у дальньому сполученні. Система продажу проїзних документів повністю автоматизована. На літній період додатково підготовлено до відкриття 10 квиткових кас, які почнуть роботу в міру необхідності, при збільшенні пасажиропотоку.

В цілому Донецька залізниця вживає всіх заходів для створення максимально комфортних і безпечних умов для пасажирів.