Печать

Банк "Львів": продумана стратегія = стабільність

27.05.2014
На тлі серйозних змін у країні Банк «Львів» розробив збалансований та гнучкий підхід до своїх клієнтів, зумів зберегти стабільність і наразі констатує нарощення депозитного портфелю та розвиток кредитного напрямку. У результаті Банк отримав почесне звання «Найкращий регіональний банк» (за версією журналу «Банкиръ» в конкурсі «Банк, якому довіряють – 2014» ). 

Детальніше про підстави такого успіху розповів Ігор ГАВРИЛЯК, Голова Правління Банку «Львів».

Банк «Львів» став переможцем у номінації «Найкращий регіональний банк» на Міжнародному конкурсі «Банк, якому довіряють – 2014». Розкажіть, які підстави дали вам можливість вибороти це почесне звання.

Незважаючи на економічну та політичну ситуації, банк не зупиняв кредитування фізичних осіб. Ми вміло використовуємо всі переваги регіонального банку (банку Західної України): оперативно реагуємо на зміну кон’юнктури ринку і потреб нашого клієнта, швидко приймаємо кредитні рішення. Орієнтація Банку на потреби клієнтів дозволяє глибше розуміти, що необхідно кожному з них, та пропонувати відповідні гнучкі комплексні рішення, що створює додатковий комфорт для користування нашими послугами. Також мотивуємо населення до ощадності завдяки кваліфікованим роз’ясненням від працівників банку, впроваджуємо новітні сервіси на новітніх технологіях (Інтернет-банкінг). Пропонуємо зважену тарифну політику, забезпечуючи доступність як для простого підприємця, так і для малого та середнього бізнесу.

Виважена політика щодо депозитів, жодних найменших затримок по виплаті вкладів, у тому числі при достроковому розірванні договору, широкий спектр депозитних продуктів з термінами від тижня до п’яти років дала можливість банку за чотири місяці 2014 року наростити вклади населення.

Ми співпрацюємо з міжнародними організаціями – Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) та Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) – з реалізації програм кредитування на цілі енергозбереження для населення та бізнесу.

Які стратегічні плани має Банк на 2014 рік? Окресліть основні напрямки розвитку.
- Закріплення статусу надійного регіонального банку, що стабільно розвивається та надає повний спектр банківських послуг.
- Суттєве зміцнення позицій як лідера із впровадження програми енергозбереження для населення.
- Залучення нових міжнародних фінансових ресурсів для фінансування малого та середнього бізнесу.
- Розширення територіальної присутності банку.
- Підвищення якості обслуговування клієнтів.
- Розвиток дистанційних каналів продажу та обслуговування клієнтів.

Розкажіть детальніше, які саме кроки Банк здійснює в напрямку залучення нових міжнародних фінансових ресурсів для фінансування малого та середнього бізнесу?

Завдяки співпраці з NEFCO і USAID ми вже залучили кошти і маємо можливість кредитувати малий та середній бізнес. Але Банк на цьому не зупиняється і продовжує пошуки іноземних інвестицій. На даному етапі для українського бізнесу вкрай необхідні ресурси для розвитку, тож своєю діяльністю у напрямку залучення іноземних коштів через різноманітні міжнародні організації Банк «Львів» фактично надає підтримку українській економіці в цілому.