Печать

У Тернополі збудують нові тролейбусні лінії

11.02.2015
На черговому засіданні виконавчого комітету було прийнято ряд рішень щодо діяльності КП «Тернопільелектротранс» у 2015 році. Як розповідає міський голова Сергій Надал, для даного підприємства на засіданні були виділені кошти на придбання нових тролейбусів, будівництва тролейбусних ліній, купівлю обладнання для системи автоматичного оголошення зупинок і т.д.

«Для КП «Тернопільелектротранс» цього року виділено понад 3 мільйони гривень на купівлю тролейбусів чеського виробництва, - каже Сергій Надал. – Також виділені кошти для початку будівництва нових трьох тролейбусних ліній, які з’єднають житлові мікрорайони тролейбусним сполученням: вул. Академіка Корольова- Академіка Сахарова- Романа Купчинського,; вул. Протасевича-О.Довженка-Лесі Українки; вул. Бережанська – Лучаківського-С.Будного-Тролейбусна».

Із міської казни для підприємства кошти також підуть на придбання та встановлення систем автоматичного оголошення зупинок, а також на придбання техніки для автоматизованої системи оплати за проїзд та обліку пасажирів.

«Зазначу, що у 2015 році ми не будемо підвищувати вартість за проїзд у громадському транспорті і вона становитиме 1,50 грн., а пільгові категорії й надалі їздитимуть у тролейбусах безкоштовно», - додає Сергій Надал.